FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija razočarana američkom odlukom o prodaji F-16 Pakistanu

NEW DELHI , 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Indija je razočarana zbogodluke Washingtona da proda borbene zrakoplove F-16 Pakistanu,ocjenivši da bi ona mogla imati "negativne posljedice na sigurnostIndije.
NEW DELHI , 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Indija je razočarana zbog odluke Washingtona da proda borbene zrakoplove F-16 Pakistanu, ocjenivši da bi ona mogla imati "negativne posljedice na sigurnost Indije.

Američki predsjednik George W. Bush obavijestio je indijskoga premijera Manmohana Singha o toj odluci u telefonskom razgovoru, rekao je njegov glasnogovornik.

"Premijera je večeras nazvao američki predsjednik", rekao je glasnogovornik Sanjaya Baru. "Premijer je izrazio veliko razočaranje Indije zbog te odluke koja bi mogla imati negativne posljedice za sigurnost Indije", dodao je.

Glasnogovornik indijskoga ministarstva vanjskih poslova Navtej Sarna rekao je novinarima da je američka vlada odobrila sudjelovanje američkih tvrtki u prodaji zrakoplova F-16 Indiji. U bliskoj budućnosti Indija očekuje američko izaslanstvo s kojim će razgovarati o tom pitanju, dodao je.

SAD razmatraju i mogućnost suradnje s Indijom i na području proizvodnje nuklearne energije za civilne potrebe, rekao je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙