FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Šuker s japanskim ministrom financija

TOKIO/ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministar financija Ivan Šukerrazgovarao je danas u Tokiju s japanskim ministrom financijaSadakazuom Tanigakijem, izvijestili su iz Ministarstva financija.
TOKIO/ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministar financija Ivan Šuker razgovarao je danas u Tokiju s japanskim ministrom financija Sadakazuom Tanigakijem, izvijestili su iz Ministarstva financija.

Tom prigodom ministar Šuker objasnio je da zbog usporavanja vanjskog zaduživanja, ali i zahvaljujući razvitku domaćeg financijskog tržišta, Hrvatska ove godine neće izići s novom emisijom samurai obveznica.

Pozdravio je pritom zanimanje japanskih kompanija za luke Rijeka i Ploče.

Ministar Šuker naglasio je i važnost autoceste Zagreb-Split za Hrvatsku, dok je japanski ministar financija Tanigaki istaknuo da tri japanske banke sudjeluju u financiraju gradnje autoceste Zagreb-Split.

Ministar Šuker ponovno je potaknuo aktivnosti na sklapanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, navodi se u priopćenju.

Pozvao je ministra Tanigakija u posjet Hrvatskoj, a novi susret dvojice ministara dogovoren je u Washingtonu, u sklopu zasjedanja Svjetske banke i MMF-a, navode iz Ministarstva financija.

Ministar Šuker boravi u Japanu kao član hrvatskog izaslanstva u povodu hrvatskog Nacionalnog dana na EXPO-u 2005, a u izaslanstvu su potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i ministar kulture Božo Biškupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙