FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ribić kritizira liječnički štrajk i najavljuje zahtjev za povećanjem plaća znanstvenicima

SPLIT, , 11. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Velikog vijećaNezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić nadanašnjoj je konferenciji za novinare oštro kritizirao liječnike injihovo povećanje plaća od 10 posto kroz dodatak za odgovornost,najavivši da će po istom kriteriju Sindikat znanosti tražiti dodatakod deset posto.
SPLIT, , 11. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na današnjoj je konferenciji za novinare oštro kritizirao liječnike i njihovo povećanje plaća od 10 posto kroz dodatak za odgovornost, najavivši da će po istom kriteriju Sindikat znanosti tražiti dodatak od deset posto.

Zaposlenici u sustavu visokoga obrazovanja zaostaju u plaćama 14 posto za ostalim djelatnicima u javnom sektoru, a razlike će se sada još više povećati. Svačiji rad je jednako odgovoran, s malim djetetom, u školi, ili sa studentom na sveučilištu, istaknuo je Ribić.

"Ta priča o odgovornosti liječnika, kao da ostali nisu odgovorni, samo je pokušaj da se udobrovolji jedan sloj koji je očito iskočio iz svih načela obzirnosti i solidarnosti i koji je u svojoj autističnosti i izoliranosti od društva izgubio sve kriterije realnosti", kazao je Ribić.

Predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti posebno je podržao primjenu Bolonjskog procesa u Hrvatskoj, kao nužnu reformu visokog obrazovanja, ali je upozorio i na opasnost od komercijalizacije.

"Taj proces dugo traje i traži kontinuiranu pokroviteljsku skrb države jer podrazumijeva obrazovanje studenata na dugi rok, a ne prema trenutačnim potrebama neke kompanije. Upravo zato država mora stajati iza Bolonjskog procesa kao njegov financijer i skrbnik. Obrazovanje nije roba, nego ljudsko i socijalno pravo", zaključio je Ribić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙