FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani Petra Šegedina održat će se 16.,17. i 18. rujna

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Prva kulturna priredba "Dani PetraŠegedina" održat će se 16., 17. i 18. rujna u Korčuli i Žrnovu, rodnommjestu poznatoga hrvatskog književnika.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Prva kulturna priredba "Dani Petra Šegedina" održat će se 16., 17. i 18. rujna u Korčuli i Žrnovu, rodnom mjestu poznatoga hrvatskog književnika.

Na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora "Dana Petra Šegedina", kojoj je nazočila i predstavnica Ministarstva kulture, rečeno je kako znanstvenici i književnici pokazuju veliko zanimanje za sudjelovanje u radu znanstvenog skupa, koji će biti posvećen zavičajnim i mediteranskim temama u Šegedinovu djelu.

Sudjelovanje u radu skupa do sada su prijavili sveučilišni profesori Krešimir Nemec, Cvjetko Milanja, Branka Brlenić-Vuić, akademici Dubravko Jelčić, Luko Paljetak i Ante Stamać, zatim Ivana Žužul, Ivica Matičević i Libuša Jirsak-Matičević te Ivan Pandžić.

Predsjednik saborskoga Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem podupro je održavanje te kulturne priredbe, napomenuvši kako to Šegedin zaslužuje kao istaknuti hrvatski pisac koji se za hrvatsku istinu borio u teškim vremenima.

Selem je predložio da se u sklopu "Dana Petra Šegedina" priredi izložba slika Jerolima Miše o žrnovskim motivima za koje je vezan i znatan dio Šegedinova stvaralaštva.

Korčulansko Gradsko poglavarstvo potkraj listopada prošle godine prihvatilo je odluku o pokroviteljstvu nad kulturnom priredbom "Dani Petra Šegedina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙