FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ljubičić pojačao inspekcijski nadzor rada bolnica

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić izjavio je Hini da je od jutros u bolnicama u kojimaštrajkaju liječnici pojačan inspekcijski nadzor rada koji provodekontrolori Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je Hini da je od jutros u bolnicama u kojima štrajkaju liječnici pojačan inspekcijski nadzor rada koji provode kontrolori Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Ljubičić je zadužio ravnatelje bolnica da prikupe popise pacijenata koji danas nisu dobili potrebnu medicinsku uslugu, kako bi se u HZZO-u sastavio njihov jedinstveni registar te im se na drugi način omogućilo dobivanje medicinske pomoći.

Pacijentima je na raspolaganju i "bijeli telefon" 0800 200 063 na koji se mogu javiti oni koji su nezadovoljni odnosom liječnika.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić izjavio je Hini kako prima informacije o velikom odazivu liječnika na štrajk, koji se kreće između 80 i 90 posto.

"S terena dobivam i informacije da su ravnatelji u nekim ustanovama na mala vrata uveli radnu obvezu imenujući sve zaposlene liječnike izvršiteljima poslova, čime su prekršili dogovor na arbitraži", rekao je Babić.

Pritom je naveo primjere bolnica u Puli, Vinkovcima, Osijeku i Karlovcu gdje liječnici rade, pridržavajući se ravnateljevih odluka.

Babić je dodao kako sindikat još nije primio pismenu presudu zagrebačkog Županijskog suda o zabrani štrajka, ali je očekuje tijekom dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙