FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: odluka o štrajku nakon sutrašnje isplate plaća u zdravstvu

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog liječničkogsindikata (HLS) Ivica Babić najavio je danas da će Štrajkaški odborHLS-a odluku o štrajku liječnika donijeti nakon sutrašnjeg dana, kadase očekuje isplata plaća u zdravstvu.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić najavio je danas da će Štrajkaški odbor HLS-a odluku o štrajku liječnika donijeti nakon sutrašnjeg dana, kada se očekuje isplata plaća u zdravstvu.

HLS je zatražio od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi da primijeni Strukovni kolektivni ugovor (SKU) za liječnike i stomatologe te poveća liječničke plaće za 10 posto u ovoj godini.

Vlada, međutim, odbija primijeniti SKU jer sud još nije odlučio o tužbi Samostalnog sindikata zdravstva i Sindikata medicinskih sestara koji traže poništenje SKU-a smatrajući ga nezakonitim, s čime se u međuvremenu složila i Vlada.

"Ako ne budu isplaćene plaće onako kako smo tražili, a očito je da neće, imat ćemo i formalni razlog za organiziranje štrajka", izjavio je Babić Hini.

U srijedu će se sastati Štrajkaški odbor HLS-a koji će donijeti daljnje odluke oko štrajka.

HLS smatra da je SKU, koji je potpisan kako dodatak Granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvo, pravovaljan pa ga Vlada treba poštivati. Njime se liječnicima jamči godišnje povećanje plaća za 10 posto u idućih šest godina.

HLS je prije dvije godine organizirao štrajk oko 8.000 bolničkih liječnika koji su tražili povećanje plaća za oko 45 posto.

Pridruže li se novom štrajku i liječnici primarne zdravstvene zaštite, kako je najavio Babić, u štrajk bi stupilo 11.000 liječnika zaposlenih u državnom zdravstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙