FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnovljeni pregovori o spašavanju Rovera

LONDON, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Pregovori o spašavanjubritanskog proizvođača vozila Rover nastavljaju se u ponedjeljak,nakon što je britanska vlada pristala osigurati hitno financiranjekompanije kako bi se spriječilo otpuštanje 6.000 radnika.
LONDON, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Pregovori o spašavanju britanskog proizvođača vozila Rover nastavljaju se u ponedjeljak, nakon što je britanska vlada pristala osigurati hitno financiranje kompanije kako bi se spriječilo otpuštanje 6.000 radnika.

Vlada će osigurati 6,5 milijuna funti (12,2 milijuna dolara) zajma kompaniji za pokrivanje plaća i troškova za jedan tjedan.

Zadnji veliki britanski proizvođač automobila doživio je slom u petak nakon što nije uspio dogovoriti spasonosni posao s kineskim Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC).

Stečajni upravitelj Rovera u ponedjeljak je kazao da pokušava obnoviti pregovore sa SAIC-om, no da nema planova za pokretanjem proizvodnje unatoč zajmu britanske vlade. Rover dnevno gubi između 20 i 25 milijuna funti.

Kriza u Roveru ugrožava ne samo radna mjesta 6.000 njegovih zaposlenika nego i oko15.000 radnih mjesta među njegovim dobavljačima, a zadaje i glavobolje britanskoj vladi pred parlamentarne izbore 5. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙