FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nema opasnosti od tsunamija nakon potresa u Indoneziji

WASHINGTON, 10. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američki centar zapokretanje uzbune od tsunamija objavio je u nedjelju da ne postojiopasnost od tsunamija u Aziji nakon snažnog potresa od 6,7 stupnjevapo Richterovoj skali, na pučini Indonezije.
WASHINGTON, 10. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američki centar za pokretanje uzbune od tsunamija objavio je u nedjelju da ne postoji opasnost od tsunamija u Aziji nakon snažnog potresa od 6,7 stupnjeva po Richterovoj skali, na pučini Indonezije.

"Ne postoji opasnost od tsunamija na obalama Pacifika", prema biltenu objavljenom na internet stranici Centra za uzbunjivanje smještenog u Honoluluu.

Centar međutim precizira da potres te jačine može izazvati izolirane tsunamije koji mogu biti razarajući na obalama udaljenim manje od 100 km od epicentra potresa". Centar traži od lokalnih vlasti da budu "svjesne te mogućnosti i poduzmu odgovarajuće mjere".

Epicentar najnovijeg potresa od nedjelje lokaliziran je blizu otoka Siberut, stotinjak km jugozapadno od grada Painan na Sumatri, a podrhtavanje se osjetilo do Singapura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙