FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potres jakosti 8,2 po Richteru pogodio podmorje kod Sumatre

LONDON, 28. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Potres jakosti 8,2 stupnja poRichteru pogodio je u ponedjeljak u 16,09 sati po GMT-u podmorjeIndijskog oceana nedaleko od mjesta na kojem je sličan potres uprosincu prošle godine izazvao tsunami u kojem je poginulo gotovo 300tisuća osoba, priopćio je američki geološki institut.
LONDON, 28. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Potres jakosti 8,2 stupnja po Richteru pogodio je u ponedjeljak u 16,09 sati po GMT-u podmorje Indijskog oceana nedaleko od mjesta na kojem je sličan potres u prosincu prošle godine izazvao tsunami u kojem je poginulo gotovo 300 tisuća osoba, priopćio je američki geološki institut.

Glasnogovornik US Geological Surveya rekao je da je epicentar potresa bio oko 190 km sjeverozapadno od Sibolga na indonezijskom otoku Sumatri, blizu središta razornog prosinačkog potresa koji je bio jakosti 9,0 stupnjeva po Richteru.

Glasnogovornik Don Blakeman rekao je za CNN da bi potres mogao izazvati tsunami. "Svakako bi se trebalo evakuirati stanovništvo, nadam se da se evakuira", rekao je Blakeman. On je međutim kazao da čak i ako bude tsunamija, on neće biti razoran poput tsunamija izazvanog potresom u prosincu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙