FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sumatra: U potresu poginulo nekoliko ljudi; zasad nema tsunamija

DŽAKARTA, 28. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Snažan potres jačine 8,7stupnjeva po Richteru pogodio je u ponedjeljak indonezijski otokSumatru, pri čemu je poginulo nekoliko ljudi, ali zasad nema vijesti omogućem tsunamiju, rekli su očevici i dužnosnici.
DŽAKARTA, 28. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Snažan potres jačine 8,7 stupnjeva po Richteru pogodio je u ponedjeljak indonezijski otok Sumatru, pri čemu je poginulo nekoliko ljudi, ali zasad nema vijesti o mogućem tsunamiju, rekli su očevici i dužnosnici.

Središte potresa bilo je u podmorju Indijskog oceana nedaleko od mjesta na kojem je sličan potres u prosincu prošle godine izazvao tsunami u kojem je diljem Azije poginulo ili nestalo gotovo 300 tisuća osoba.

Tri i pol sata nakon potresa, koji se dogodio u 17,09 (CET) nije bilo nikakvih naznaka tsunamija, a stručnjaci smatraju da ako tri sata nakon potresa nema tsunamija blizu epicentra, onda je opasnost prošla.

U samom potresu poginulo je nekoliko ljudi, a oštećeno je na stotine zgrada u glavnom gradu indonezijskog otoka Niasa Gunungsitoliju, izjavio je dogradonačelnik Agus Mendrofa.

"Grad je kao mrtav, u stanju krajnje panike", rekao je.

Policijski dužnosnik rekao je kako je vidio tri mrtva tijela, a da ih je pod srušenim zgradama još mnogo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙