FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potvrđena brojka od najmanje 300 mrtvih u potresu

DŽAKARTA, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 300 osoba poginulou najnovijem potresu koji je u noći s ponedjeljka na utorak pogodiopodmorje oko indonezijskog otoka Sumatre, a strahuje se da bi brojpoginulih mogao biti i mnogo veći, objavila je nacionalna agencija zakoordinaciju pomoći u prirodnim katastrofama.
DŽAKARTA, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 300 osoba poginulo u najnovijem potresu koji je u noći s ponedjeljka na utorak pogodio podmorje oko indonezijskog otoka Sumatre, a strahuje se da bi broj poginulih mogao biti i mnogo veći, objavila je nacionalna agencija za koordinaciju pomoći u prirodnim katastrofama.

Indonezijski potpredsjednik Yusuf Kalla je za BBC izjavio da bi, prema prvim informacijama koje dokaze iz Niasa, gdje je bio epicentar potresa jakosti 8,7 stupnjeva po Richteru, "moglo biti i tisuću ili dvije tisuće žrtava".

Istovremeno je objavljeno da će indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono predsjedavati u utorak izvanrednim sastankom vlade.

Nakon ovog potresa Sumatru nije pogodio razorni tsunami kakav se dogodio nakon potresa 26. prosinca, ali je na otočiću Simeulue ispred Sumatre ipak zabilježen val visine tri metra.

U potresu je dosta uništen kej glavne luke na Sumatri, kao i zračna luka u obalnom gradiću Sinabangu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙