FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Graonačelnici Splita i Pescare u posjetu Mostaru

MOSTAR, 10. travnja 2005. (Hina) - Gradonačelnici Splita MiroslavBuličić i Pescare Luciano D'Alfonso posjetili su u nedjelju Mostargdje su se susreli s gradonačelnikom tog hercegovačkog središta LjubomBešlićem te su obišli obnovljeni Stari most i gradsku jezgru.
MOSTAR, 10. travnja 2005. (Hina) - Gradonačelnici Splita Miroslav Buličić i Pescare Luciano D'Alfonso posjetili su u nedjelju Mostar gdje su se susreli s gradonačelnikom tog hercegovačkog središta Ljubom Bešlićem te su obišli obnovljeni Stari most i gradsku jezgru.

Buličić D'Alfonso i Bešlić posjetili su i dva vjerska objekta, katedralu Marije Majke Crkve i obližnju džamiju.

Tri gradonačelnika razgovarala su o mogućnosti jačanja suradnje triju gradova, ponajprije gospodarske, budući je Mostar posebno povezan sa Splitom a taj jadranski grad s Pescarom. Gradonačelnici Splita Buličić i Pescare D'Alfonso poduprli su nastojanja gradonačelnika Bešlića za kandidaturu Mostara za uvrštenje u popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Tijekom dana gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, u nazočnosti kolega iz Splita i Pescare je obavio postroj Bokeljske mornarice. Članovi udruženja Bokeljske mornarice iz Kotora sinoć su u Mostaru održali koncert a danas su u pratnji mostarske limene glazbe upriličili svečani mimohod. Ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače 'Bokeljska mornarica' izvela je svoj tradicionalni ples.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙