FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fra Bonaventura Duda povodom smrti Svetog Oca

ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Sveti Otac Ivan Pavao II bio je Božjiposlanik svim kršćanskim crkvama i svim jednobožačkim narodima, kaošto su Židovi i Muslimani, svim ljudima dobre volje, kao i onima kojine vjeruju, izjavio je u povodu smrti Svetog Oca ugledni franjevac fraBonaventura Duda.
ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Sveti Otac Ivan Pavao II bio je Božji poslanik svim kršćanskim crkvama i svim jednobožačkim narodima, kao što su Židovi i Muslimani, svim ljudima dobre volje, kao i onima koji ne vjeruju, izjavio je u povodu smrti Svetog Oca ugledni franjevac fra Bonaventura Duda.

"Hrvati su u ovom Papi imali doista iskrenog i bogato informiranog prijatelja. On nas je u svim našim nastojanjima oko slobodne i samostalne Hrvatske znalački pomagao", istaknuo je fra Bonaventura Duda, izrazivši zadovoljstvo što je Papin posljednji susret s jednim državnikom bio upravo susret s predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom, 22. veljače ove godine.

Fra Bonaventura Duda spomenuo je za njega najvažniji Papin nagovor Crkvi zagrebačkoj i cijeloj Hrvatskoj u liturgijskoj homiliji 11. rujna 1994.

"Sveti Otac nas je učio kako moliti i odjelotvoriti temeljnu kršćansku molitvu Očenaša. Ta bi molitva trebala nadahnjivati svako naše vjerničko, ekumensko i političko nastojanje", rekao je, među ostalim, fra Bonaventura Duda u povodu smrti Ivana Pavla II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙