FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američke židovske organizacije slave djelo Ivana Pavla II.

WASHINGTON, 3. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američke židovskeorganizacije odale su počast papi Ivanu Pavlu II. nakon vijesti onjegovoj smrti u subotu navečer, ističući kao primjer njegovu čvrstuvolju da približi katolicizam i judaizam kroz niz povijesnih gestipomirenja.
WASHINGTON, 3. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američke židovske organizacije odale su počast papi Ivanu Pavlu II. nakon vijesti o njegovoj smrti u subotu navečer, ističući kao primjer njegovu čvrstu volju da približi katolicizam i judaizam kroz niz povijesnih gesti pomirenja.

"Papa Ivana Pavao Drugi je temeljito promijenio 2.000 godine odnos između Crkve i židovskog naroda", kazao je Edgar Bronfman, predsjednik Svjetskog židovskog kongresa.

"Prošao je pored tisućljetnih podjela kako bi promicao poštivanje i uzajamno razumijevanje. Njegovo obrazovanje i njegova ostvarenja su nasljedstvo za katolike, Židove i cijelo čovječanstvo. Naša je nada da ćemo poštivati to nasljeđe i prenijeti pouke budućim generacijama", dodao je Bronfman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙