FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladež HDZ-a sudjelovala na kongresu Mladeži EPP-a

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - HDZ-ova Mladež sudjelovala je naizbornom kongresu Mladeži Europske pučke stranke održanom od 17. do20. ožujka u Parizu na kojem je donesena rezolucija o potporiotpočinjanju pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom,izvijestila je danas na konferenciji za novinare predsjednica HDZ-ovemladeži Margareta Mađerić.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - HDZ-ova Mladež sudjelovala je na izbornom kongresu Mladeži Europske pučke stranke održanom od 17. do 20. ožujka u Parizu na kojem je donesena rezolucija o potpori otpočinjanju pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom, izvijestila je danas na konferenciji za novinare predsjednica HDZ-ove mladeži Margareta Mađerić.

Rezolucijom, koju je uz MHDZ-a predložila mladež osam stranaka, poziva se Europsko vijeće da odbaci odluku Vijeća ministara i odmah započne pregovore s Hrvatskom o članstvu u Europskoj uniji uzimajući u obzir pozitivne odgovore Hrvatske u više od 600 zahtjeva Haaškog tribunala s izuzetkom jednog slučaja.

U rezoluciji se ističe uvjerenost da protivljenje početku pregovora nije motiviran tim nego drugim političkim pitanjima, te da EU ne smije prepuštati odluku o članstvu trećim stranama već ocijeniti Hrvatsku na temelju vlastitih postignuća i ispunjenju Kopenhaških kriterija.

Također se izražava zabrinutost zbog mogućeg negativnog učinka i signala za političku stabilnost regije što će donijeti negativna odluka o početku pregovora koja ne vrednuje napore i postignuća Hrvatske na polju suradnje s tribunalom, politike prema manjinama, reforme tržišne ekonomije i uspješne političke borbe protiv nacionalizma, rekao je međunarodni tajnik MHDZ-a Patricio Marcos Petrić.

Za predsjednika Mladeži Europske pučke stranke izabran je David Hansen iz norveške Unije kršćanskih demokrata, a jednoglasnu potporu za izbor na dužnost financijske revizorice dobila je kandidatkinja HDZ-ove Mladeži Darija Jurica.

MHDZ-a na kongresu je bila zastupljena s pet glasova i s time smo vrlo zadovoljni, kazala je Mađerić napominjući da je u okviru boravka izaslanstvo Mladeži u Parizu imalo susrete s hrvatskim iseljenicima te da je osnovan i inicijativni odbor pariškog ogranka Mladeži HDZ-a.

Mađerić je, govoreći o stranačkim aktivnostima uoči predstojećih lokalnih izbora, podsjetila da je jedan od zaključaka Središnjeg odbora HDZ-a i poštivanje načela što veće zastupljenosti mladih na stranačkoj listi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙