FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: Gotovina nije jedini razlog ako pregovor s EU ne počnu 17. ožujka

BELIŠĆE, 12. ožujka 2005. (Hina) - Saborski zastupnik i predsjednikosječko-baranjskog županijskog odbora HDZ-a, Branimir Glavaš, izjavioje večeras u Belišću kako je siguran da general Ante Gotovina nijejedini razlog ako pregovori s Europskom unijom ne počnu 17. ovogmjeseca".
BELIŠĆE, 12. ožujka 2005. (Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik osječko-baranjskog županijskog odbora HDZ-a, Branimir Glavaš, izjavio je večeras u Belišću kako je siguran da general Ante Gotovina nije jedini razlog ako pregovori s Europskom unijom ne počnu 17. ovog mjeseca".

"Premda postoji otvoreni problem generala Gotovine da se pojava pred Haaškim sudom, siguran sam da to nije jedini razlog ako pregovori s Europskom unijom ne počnu 17. ovog mjeseca", rekao je Glavaš na proslavi 15. obljetnice osnutka HDZ-a u Belišću.

Naglasio je kako mišljenje o generalu Gotovini iznosi "kao svoje osobno mišljenje".

Također je ocijenio kako je "general Gotovina samo neuvjerljivi izgovor manjeg broja europskih političkih močnika" te da je riječ "o tradicionalnoj nesimpatiji pojedinaca prema hrvatskom pitanju".

Ta "nesimpatija pojedinaca, nije od danas, ona je nastavak one politike, istina u nešto blažem obliku, koja nije bila sklona povijesnoj težnji hrvatskog naroda da ima svoju suverenu državu", kazao je Glavaš.

Istaknuo je kako "zato osuđujem sve one koji su pogrešno procijenivši - umišljajući si da je sad trenutak za obračun s Domovinskim ratom kao temeljem hrvatske državnosti - krenuli u obračun s generalom Gotovinom, kriminalizirajući ga, sotonizirajući ga te pokušavajući stvoriti od njega mirnodopskog kriminalca i ratnog zločinca".

"General Gotovina nije nikakav zločinac, već heroj Domovinskog raata i zbog toga mu je hrvatski narod itekako zahvalan, uz duboko uvjerenje da će se i svi ti monstruozni napadi pobiti i demantirati upravo ondje gdje je to i jedino mogućeg, a to su sudovi, i hrvatski i međunarodni, koje kao država koja želi biti dio moderne Europe, priznajemo", rekao je Branimir Glavaš.

Procijenio je da se ništa neće dogoditi, te da za Hrvatsku i hrvatske građane nije propast svijeta ako pregovori i ne počnu 17. ožujka, dodavši da trebamo "rješavati životne probleme naših građana, otvarati nova radna mjesta te povećavati standard, jer je to prava priprava za ulazak u Europsku uniju, koji će se dogoditi do 2008. illi 2009. godine".

Na proslavi 15. obljetnice belišćanskog HDZ-a koja je održana u prepunoj dvorani amaterskog kazališta, uz čelnike gradskoga te županijskog odbora HDZ-a, bili su i saborski zastupnici HDZ-a IV. izborne jedinice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙