FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ pozitivno ocijenio zaključke Vijeća ministara EU

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - HDZ-ova stranačka tijela ocijenila suvečeras na zajedničkoj sjednici da zaključci Vijeća ministara EUpredstavljaju daljnji korak prema otvaranju pregovora o punopravnomčlanstvu između Hrvatske i EU, a osobito je pozitivno ocijenjenousvajanje pregovaračkog okvira te zaključci u pogledu potvrde statusaHrvatske kao kandidata za punopravno članstvo i potvrde punopravnogčlanstva kao konačnog cilja pregovora.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - HDZ-ova stranačka tijela ocijenila su večeras na zajedničkoj sjednici da zaključci Vijeća ministara EU predstavljaju daljnji korak prema otvaranju pregovora o punopravnom članstvu između Hrvatske i EU, a osobito je pozitivno ocijenjeno usvajanje pregovaračkog okvira te zaključci u pogledu potvrde statusa Hrvatske kao kandidata za punopravno članstvo i potvrde punopravnog članstva kao konačnog cilja pregovora.

U zaključcima Središnjeg odbora, Nacionalnog vijeća, Kluba saborskih zastupnika HDZ-a i Predsjedništva stranke navodi se da je uočen dosadašnji izostanak konsenzusa među zemljama članicama EU o pitanju suradnje Hrvatske s Haaškim sudom i izražava se nada da će u najskorije vrijeme biti zajednički prihvaćena ocjena o punoj suradnji, te da će početi pregovori.

HDZ-ova stranačka tijela potiču hrvatsku Vladu da odlučno nastavi djelovati na osiguranju svih potrebnih uvjeta kako bi se omogućilo što skorije otvaranje pregovora između Hrvatske i EU. U tom smislu pozdravljaju i podupiru dosadašnje napore Vlade u provedbi reformi potrebnih za daljnji demokratski i razvojni napredak hrvatske države i društva, kao i ostvarenje preporuka EU, stoji u zaključcima u kojima se dodaje da je pridruživanje EU nezamjenjivo važan okvir za ostvarenje temeljnih gospodarskih i drugih interesa Hrvatske.

Pozitivnim se također ocjenjuje suglasnost parlamentarnih stranaka o strateškoj važnosti punopravnog članstva u EU, kao zajedničkog političkog i društvenog interesa. Pozdravlja se uspostava Nacionalnog odbora za praćenje pregovora u Hrvatskom saboru, te pruža potpora Nacionalnom programu za pridruživanje EU i pregovaračkim strukturama Vlade, a sve parlamentarne stranke se poziva na suradnju u ostvarenju strateškog nacionalnog cilja priključenja Hrvatske EU-u, stoji među ostalim u zaključcima.

Stranačka tijela HDZ-a na zajedničkoj su sjednici razmatrali i pripreme za predstojeće lokalne izbore, a predsjednik stranke Ivo Sanader kazao je novinarima da je dogovoreno da neće biti nositelja lista, nego će se afirmirati ljude s terena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙