FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picassova slika vraćena u Centar Georges Pompidou

PARIZ, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Picassovu sliku ukradenu 2004. uateljeima Centra Georges Pompidou u Parizu pronašla je pravosudnapolicija koja ju je vratila u petak predsjedniku centra umjetnosti upariškoj četvrti Beaubourg.
PARIZ, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Picassovu sliku ukradenu 2004. u ateljeima Centra Georges Pompidou u Parizu pronašla je pravosudna policija koja ju je vratila u petak predsjedniku centra umjetnosti u pariškoj četvrti Beaubourg.

Direktor pravosudne policije predao je predsjedniku Centra Pompidou Bruni Racineu sliku "Mrtva priroda s kolačem" u njegovim prostorima u Parizu.

Mrtva priroda u sivoplavim tonovima gdje se naziru obrisi bijela tanjura sa smeđim kolačem, procijenjena u doba krađe na 2,5 milijuna eura, posuđena je Muzeju lijepih umjetnosti u Nancyju u studenom 2003.

Potom je poslana restauratorskoj radionici Centra Beaubourg koji okuplja i pohranjuje oko 28.000 umjetničkih djela, gdje je nestala nakon što je viđena posljednji put u siječnju 2004.

U pariškom predgrađu Antony umjetničko djelo pronađeno je 4. travnja, brižno sačuvano u kartonskoj oblozi iza jednog komada namještaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙