FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povećana prodaja i otkup poljoprivrednih proizvoda u veljači

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvodapoljoprivrede, šumarstva i ribarstva u veljači ove godine u Hrvatskojje iznosila 368,3 milijuna kuna, što je za 3,4 posto više nego u istomprošlogodišnjem mjesecu.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u veljači ove godine u Hrvatskoj je iznosila 368,3 milijuna kuna, što je za 3,4 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba i njihovih dijelova iznosila 266,47 milijuna kuna ili 72,3 posto, a bila je za 4,4 posto veća nego u veljači lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 101,85 milijuna kuna, što predstavlja povećanje za 0,7 posto u odnosu na veljaču prošle godine.

Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupnog otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u veljači najveći udio, od 27,1 posto, čine grubo obrađena drva (99,82 milijuna kuna).

Slijedi sirovo kravlje mlijeko na koje se odnosi 22,6 posto ukupnog otkupa i prodaje (83,3 milijuna kuna), zatim žive ribe, svježe ili rashlađene s udjelom u ukupnoj prodaji i otkupu od 14,6 posto ili vrijednosti prodaje i otkupa od 53,7 milijuna kuna.

Žive svinje u strukturi ukupne prodaje odnosno otkupu sudjeluju s 11,7 posto, živa perad s 6,4 posto, živa goveda s udjelom od 5,7 posto, vino s udjelom od 3,1 posto, a kokošja jaja - konzumna s udjelom od 2,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙