FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat poljoprivrede podijelio hranu radnicima Sljemena

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat poljoprivrede podijelio jedanas radnicima Sljemena prehrambene namirnice, jer vlasnik tvrtkeFinagra d.o.o. nije ispunio obećanje o isplati plaća do Uskrsa.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat poljoprivrede podijelio je danas radnicima Sljemena prehrambene namirnice, jer vlasnik tvrtke Finagra d.o.o. nije ispunio obećanje o isplati plaća do Uskrsa.

Prosječna plaća za 361 radnika Sljemena za siječanj iznosi oko 2.800 kuna.

Sindikat je radnicima poklonio 500 kilograma šarana, 100 šunka u ovitku, 200 paketa mliječnih proizvoda, 100 kilograma slatkiša i sl.

Budući da Finagra nije ispoštovala dogovor postignut 14. ožujka u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo o isplati plaća do Velikog petka, pokušali smo izazvati sram među vlasnicima tvrtke koji se ne drže svojih obećanja, rekao je novinarima glavni regionalni povjerenik sindikata Ivica Rogić.

Na istom je sastanku dogovoreno i da će Finagra ponuditi svoje dionice Sljemena na prodaju istovremeno na tržištu i Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP), podsjetio je Rogić.

Radnici Sljemena boje se da Finagra kao većinski vlasnik njihove tvrtke kani ugasiti proizvodnju i zatvoriti 361 radno mjesto kako bi zaradio na prodaji lokacije, branda, recepture i tehnologije Sljemena.

Traže da Finagra prepusti dionice HFP-u koji bi pronašao novog vlasnika, spremnog na nastavak proizvodnje i očuvanje radnih mjesta, umjesto prodaje zemljišta za 300 milijuna kuna i slanja radnika na ulicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙