FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 8. travnja

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 8. travnja.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 8. travnja.

ROVINJ - U organizaciji tvrtke TEB Poslovno savjetovanje u Rovinju završava s dvodnevnim radom financijska konferencija "Razvoj hrvatskog financijskog tržišta u uvjetima približavanja Europskoj uniji". Središnje teme konferencije su perspektive razvitka hrvatskog financijskog tržišta, nova struktura organizacije financijske supervizije, a drugog dana rada posebno će biti riječi o razvoju infrastrukture financijskog tržišta (9,30 sati, Hotel Eden)

ZAGREB - Na 3. međunarodnom sajmu gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Show" bit će održan Dan riječke luke, a najuspješnijim izlagačima bit će dodijeljena priznanja. Na Zagreb Transport Show-u izloženo je 105 modela gospodarskih vozila, od kojih 12 premijerno, a ukupno se predstavlja 24 robne marke tih vozila. Priredba traje do nedjelje, 10. travnja i okuplja 413 izlagača iz 23 zemlje i Hrvatske, na 26 tisuća četvornih metara izložbenog prostora. (Dan riječke luke - 10,00 sati, Paviljon 9, štand 4a, dodjela priznanja 13,00 sati, Klub izlagača - Avenija Dubrovnik 15).

OSIJEK - Otvara se 2. Sajam lova i ribolova "Salori 2005." koji će na osječkom sajamskom prostoru na Pampasu, u organizaciji poduzeća Osječki sajam i Lovačkog saveza Osječko - baranjske županije od petka do nedjelja okupiti 60-ak izlagača lovne i ribolovne opreme. Sajam se održava na oko 5 tisuća četvornih metara unutarnjeg i vanjskog prostora. Tijekom tri sajamska dana održat će se nekoliko okruglih stolova o temama iz lovstva i ribolova (11,00 sati, Sajamski prostor na Strelištu Pampas).

OSIJEK - U Županijskoj komori (ŽK) Osijek, Strukovna skupina "Biljna proizvodnja i usluge u poljoprivredi sela" ŽK Osijek, raspravljat će o provedbi plana proljetne sjetve 2005. na poljoprivrednim površinama Osječko - baranjske županije. Održat će se i prezentacija projekata poticanja poljoprivrede i gospodarstva u 2005. na području Osječko - baranjske županije (9,00 sati, ŽK Osijek, Europska avenija 13).

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u veljači ove godine u Hrvatskoj je iznosila 368,3 milijuna kuna, što je za 3,4 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba i njihovih dijelova iznosila 266,47 milijuna kuna ili 72,3 posto, a bila je za 4,4 posto veća nego u veljači lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 101,85 milijuna kuna, što predstavlja povećanje za 0,7 posto u odnosu na veljaču prošle godine.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatsku za siječanj ove godine iznosila je 24,43 kune, što je u odnosu na prosinac prošle godine i u odnosu na isti mjesec 2004. više za 6,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U siječnju 2005. bilo je 172 plaćenih sati, što je za 7,5 posto manje nego u prethodnom mjesecu. Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti Javna uprava i obrana; obvezno socijalno osiguranje (203 sata), a najmanji (158) u djelatnosti Obrazovanje. Najviša neto 'satnica' za siječanj među pojednim djelatnostima, u iznosu od 44,42 kune, bila je u zračnom prijevozu, a najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zabilježena je u štavljenju i obradi kože, u iznosu od 12,84 kune.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙