FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan sastanak radne skupine SCG, BiH i RH o izbjeglicama

BEOGRAD,7. travnja 2005.(Hina) - U okviru provođenja Sarajevskedeklaracije o rješavanju izbjegličkih pitanja, u Beogradu je učetvrtak održan prvi sastanak zajedničke stručne radne skupine Srbijei Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćio je Komesarijatza izbjeglice Srbije.
BEOGRAD,7. travnja 2005.(Hina) - U okviru provođenja Sarajevske deklaracije o rješavanju izbjegličkih pitanja, u Beogradu je u četvrtak održan prvi sastanak zajedničke stručne radne skupine Srbije i Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćio je Komesarijat za izbjeglice Srbije.

Na idućem sastanku, koji će se održati krajem travnja u Zagrebu, trilateralna radna skupina razmatrat će izradu zajedničkog plana koji će otkloniti prepreke povratku i integraciji izbjeglica do kraja 2006. godine, navodi se u priopćenju.

U organizacije Danskog savjeta za izbjeglice i nevladinih organizacija Srpskog demokratskog foruma i Praxisa, u Beogradu je u četvrtak održan i skup "Povratak u Hrvatsku - rješavanje pitanja u vezi sa stanovanjem".

Pomoćnik hrvatskog ministra mora, turizma, transporta i razvitka Stanko Janjić izjavio je na tom skupu da će se Vlada Hrvatske, u skladu sa Sarajevskom deklaracijom o regionalnoj suradnji za rješavanje pitanja izbjeglica, potruditi da " uskladi planove sa Srbijom". Predstavnik Danskog savjeta za izbjeglice Steen Norlov najavio da će 11. travnja, uz pomoć te organizacije, u Hrvatsku krenuti 65 izbjeglica. Ta je organizacija od 2000. godine pomogla povratak u Hrvatsku oko četiri tisuće izbjeglih.

Sarajevska deklaracija o regionalnoj suradnji za rješavanje pitanja izbjeglica i prognanika potpisana je u siječnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙