FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje rekonstrukcija graničnog prijelaza Batrovci

standardima Europske unije, aprvu fazu njegova moderniziranja s 4,4 milijuna eura financiraEuropska agencija za rekonstrukciju (EAR), rečeno je u srijedu uBeogradu u sjedištu Ureda EAR za Srbiju .
Beograd,30.ožujka 2005.(Hina) - Granični prijelaz Batrovci između Republike Srbije i Republike Hrvatske trebao bi u idućih godinu dana biti potpuno rekonstruiran i usklađen sa standardima Europske unije, a prvu fazu njegova moderniziranja s 4,4 milijuna eura financira Europska agencija za rekonstrukciju (EAR), rečeno je u srijedu u Beogradu u sjedištu Ureda EAR za Srbiju .

"Rekonstrukcija graničnog prijelaza Batrovci dio je opće pomoći Europske unije unapređenju infrastrukture u Srbiji, što je posebice značajno na graničnim prijelazima koje su važne točke na putu kojim Srbije kreće ka uvođenju standarda EU, posebice u sektoru trgovine, transporta i slobodnog kretanja putnika i robe", rekao je voditelj Ureda EAR-a Adriano Martins prigodom potpisivanja Ugovora o rekonstrukciji s Gradjevnom agencijom Srbije i izvođačem radova kompanijom "Integral inžinjering" iz Laktaša ( BIH).

On je rekao da se taj granični prijelaz nalazi na prometnom Koridoru 10 i da postojećim kapacitetom ne zadovoljava potrebe u prometu putnika i robe, naročito tijekom turističke sezone.

Rekonstrukcijom graničnog prijelaza Batrovci znatno će se podići razina tehničkih mogućnosti kontrole dokumenata, robe i putnika. Bit će izgradjeno 16 autotraka u oba smjera, te posebni objekti za kontrolu kamionskog i autobusnog prometa.

U rekonstrukciji sudjeluje i vlada Srbije koja će za drugu fazu gradnje izdvojiti oko četiri milijuna eura".

Svi radovi trebali bi biti završeni za 13 do 14 mjeseci, rečeno je još na konferenciji za novinstvo prigodom potpisivanja ugovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙