FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCR: Ne paliti vatru na minski sumnjivim područjima

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR)pozvao je danas građane da ne pale vatru na minski sumnjivimpodručjima, upozorivši ih da tako ne će očistiti zemlju od mina, alida može biti pogibeljno za život.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR) pozvao je danas građane da ne pale vatru na minski sumnjivim područjima, upozorivši ih da tako ne će očistiti zemlju od mina, ali da može biti pogibeljno za život.

HCR upozorava i da paljenje korova na minski sumnjivim područjima otežava i rad pirotehničara u razminiranju.

"Vatrom se ne mogu uništiti minsko-ekspolizivna sredstva, koja se u većini slučajeva izobliče od topline, a tek pokoje eksplodira", napominju u HCR-u.

Detonira li mina aktivirana vatrom, posljedice su neprocjenjive jer se mine rasprskavaju u krugu i do 200 metara, što za poljodjelce može biti pogibeljno.

Apeliramo na savjest vlasnika zemlje obrasle korovom na minski sumnjivim područjima da ne pale vatru jer tako ne će razminirati zemlju, kaže se u priopćenju HCR-a.

HCR u travnju, kad se zahuktavaju poljoprivredni radovi, upozorava da se paljenjem korova na minski sumnjivim područjima povećava rizik kad se pretražuju i pronalaze mine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙