FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Apel HCR-a: Poštujte znakove i ne ulazite u minska polja

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - "Ne ulazite u minska polja i minskisumnjiva područja, poštujte i ne uklanjajte znakove opasnosti od mina,a razminiranje prepustite stručnjacima", apelira Hrvatski centar zarazminiranje i podsjeća građane na akciju "Travanj - mjesec zaštite odmina", tradicionalnu i edukativnu kampanju koja se provodi već četirigodine.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - "Ne ulazite u minska polja i minski sumnjiva područja, poštujte i ne uklanjajte znakove opasnosti od mina, a razminiranje prepustite stručnjacima", apelira Hrvatski centar za razminiranje i podsjeća građane na akciju "Travanj - mjesec zaštite od mina", tradicionalnu i edukativnu kampanju koja se provodi već četiri godine.

Početak proljetnih radova i jučerašnje stradavanje ponovo nas podsjeća na stvarnu dimenziju minskog problema oko milijuna hrvatskih građana koji svakodnevno žive i kreću se uz minski sumnjiva i zagađena područja, puručuje HCR.

Iako broj stradavanja i žrtava mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava opada iz godine u godinu, i ova je godina započela smrtnim stradavanjem jednog lovca, lakšim ranjavanjem drugog, te jučerašnjim teškim stradavanjem poljoprivrednika u polju Henrikovci kod Cerića. Ovo je pokazatelj da ljude treba i dalje podsjećati na prisutnu opasnost, kao i na crnu brojku od 1.733 stradale osobe u minskim poljima od kojih 422 smrtno, te na još 200 stradalih od neeksplodiranih ubojnih sredstava izvan minskih polja, priopćio je HCR.

Do početka 2005. Hrvatski centar za razminiranje postavio je oko osam tisuća velikih ploča upozorenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙