FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pri oranju ozlijeđen u eksploziji mine

VINKOVCI,22. ožujka 2005.(Hina) - U eksploziji mine teško je ozlijeđentraktorist tridesetšestogodišnji Branko N. iz Cerića nedaleko odVinkovaca, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija.
VINKOVCI,22. ožujka 2005.(Hina) - U eksploziji mine teško je ozlijeđen traktorist tridesetšestogodišnji Branko N. iz Cerića nedaleko od Vinkovaca, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Branko N. na minu je naišao jučer oko 18 sati dok je traktorom orao poljoprivredno zemljište nedaleko od Cerića.

U eksploziji je zadobio otvoreni prijelom desnog lakta i gležnja desne noge te je hospitaliziran u vinkovačkoj Općoj bolnici, navodi se u priopćenju policije.

U tijeku je policijski očevid na mjestu nesreće.

Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Miroslava Janića, zemljište koje je obrađivao Branko N. u kategoriji je minski sumnjivih poljoprivrednih površina i bilo je propisno obilježeno.

U posljednjih trinaest godina na području Vukovarsko-srijemske županije od eksplozija mina poginule su 42, a ozlijeđene 124 osobe.

Pod minama u Vukovarsko-srijemskoj županiji još je 107 četvornih kilometara minski sumnjive površine. Prema planovima Hrvatskog centra za razminiranje, ove godine u toj bi se županiji trebalo razminirati 4,5 četvornih kilometara, a prioritet imaju upravo minirane poljoprivredne površine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙