FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođen početak razminiranja uz autocestu od Novske do Okučana

OKUČANI, 9. ožujka 2005. (Hina) - Loše vrijeme odgodilo je početakrazminiranja pojasa uz trasu autoceste od Novske do Okučana, planiranaza početak ovog tjedna, pa će radovi početi odmah nakon uskrsnihblagdana, 30. ožujka, i trajat će do 21. svibnja.
OKUČANI, 9. ožujka 2005. (Hina) - Loše vrijeme odgodilo je početak razminiranja pojasa uz trasu autoceste od Novske do Okučana, planirana za početak ovog tjedna, pa će radovi početi odmah nakon uskrsnih blagdana, 30. ožujka, i trajat će do 21. svibnja.

To su se na sastanku u Okučanima nakon obilaska terena dogovorili predstavnici Hrvatskih autocesta (HAC-a), Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) i MUP-a. Tijekom razminiranja osobni automobili i autobusi bit će preusmjereni na usporedne državne i županijske ceste, a teretna će se vozila propuštati povremeno.

"Razminiranje će se obavljati od ponedjeljka do četvrtka od osam do 17 sati, a u petak i subotu završava u 15 sati", kazao je Petar Cota iz tehničke jedinice HAC-a na autocesti Zagreb - Lipovac. Inicijator razminiranja na toj trasi je tvrtka "Plinacro" koja gradi magistralni plinovod od Kutine prema Slavonskom Brodu. To je jedan od najvećih i najtežih projekata razminiranja u Hrvatskoj u koji je uključeno pet ulagača: HAC, "Plinacro", Hrvatske šume, Janaf i državni proračun, najveći investitor. Razminirat će se 640.000 četvornih metara, a vrijednost posla je pet milijuna kuna, doznaje se od koordinatora projekta Tomislava Bana iz HCR-a.

Mještani Okučana ipak strahuju kako će znatno povećanje prometa kroz njihovo mjesto, dok traju radovi, još više uništiti prometnice te ugroziti sigurnost, to više što na pojedinim mjestima uz ceste kojima se kreće i velik broj djece nema nogostupa.

Osim toga općinski načelnik Mato Bilonjić kaže kako bi to moglo usporiti planiranu izgradnju vodovoda u dijelu naselja. Iz Hrvatskih autocesta odgovaraju kako je takvo prometno rješenje predloženo nakon pomna razmatranja sveukupna stanja i zahtijeva suradnju i razumijevanje svih sudionika, uključivo i lokalnu zajednicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙