FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Policija obradila tri slučaja prijetnje

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija u zadnjih jenekoliko dana obradila tri slučaja prijetnje, od kojih su dva bilapovezana s nasiljem u obitelji.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija u zadnjih je nekoliko dana obradila tri slučaja prijetnje, od kojih su dva bila povezana s nasiljem u obitelji.

Policija je danas izvijestila da je kazneno prijavila 44-godišnjaka zbog sumnje da je u protekla tri mjeseca više puta prijetio svojim roditeljima da će ih ozlijediti i ubiti ako mu ne daju novac kojim bi vratio dugove.

Doznavši da mu je otac dobio dio novca od prodaje stana, oko 3.000 eura, osumnjičeni je prije pet dana pijan došao do njega i tražio novac, a kada otac na to nije pristao, počeo je vikati i vrijeđati roditelje. U jednom trenutku iz sobe je donio pištolj i prislonio ga ocu na glavu, prijeteći mu i da će ga izbosti brusom za noževe kojeg je uzeo iz kuhinje. No, roditelji su uspjeli pobjeći iz stana i pozvali policiju koja je uhitila osumnjičenog i prekršajno ga prijavila zbog obiteljskog nasilja, a kazneno zbog prijetnji.

Prije dva dana policija je kazneno prijavila 52-godišnjaka zbog višestrukih prijetnji svojoj godinu dana mlađoj supruzi koju je prije 14 dana fizički napao, nakon čega je ona napustila njihovu obiteljsku kuću.

U prošli petak osumnjičeni je telefonom nazvao bolnicu u kojoj mu radi supruga, te od njezine kolegice zatražio da ga spoji sa suprugom, no ona je to odbila znajući za njegovu sklonost nasilju. Osumnjičeni je tada više puta zaprijetio da će doći u bolnicu i ubiti je (kolegicu), dići bolnicu u zrak, te potom ubiti suprugu i sebe, no kasnije se sam prijavio policiji.

Alkotestom mu je utvrđeno 3,13 promila alkohola u krvi, pa je kolima Hitne pomoći prevezen u KBC Rebro na triježnjenje, a, nakon što je protiv njega podnijeta prekršajna prijava zbog obiteljskog nasilja, u nedjelju je priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda zbog kaznenog djela prijetnje.

Zbog prijetnji i protupravnog oduzimanja slobode na štetu bivše 20-godišnje djevojke, policija je kazneno prijavila 26-godišnjaka.

Policija je utvrdila da je mladić, nakon što je djevojka s njim u studenome prošle godine prekinula vezu, svakodnevno slao SMS poruke na njezin mobitel, zahtijevajući obnavljanje veze. Krajem prošle godine ona je došla u njegov podstanarski stan na Novoj cesti, gdje ju je šest sati držao zatvorenu u stanu protiv njezine volje, a potom joj i idućih dana nastavio slati prijeteće poruke, zbog čega ga je kazneno prijavila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙