FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvršni direktor KarstadtQuelle ponudio ostavku

ESSEN, 7. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Izvršni direktor posrnulognjemačkog maloprodajnog koncerna KarstadtQuelle-a Christoph Achenbachponudio je svoju ostavku nadzornom odboru kompanije, izjavio je izvorblizak kompaniji.
ESSEN, 7. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Izvršni direktor posrnulog njemačkog maloprodajnog koncerna KarstadtQuelle-a Christoph Achenbach ponudio je svoju ostavku nadzornom odboru kompanije, izjavio je izvor blizak kompaniji.

Achenbach, 46-godišnjak, rekao je da ne vidi osnove za daljnju iskrenu suradnju. Odbor se složio da će prihvatiti ostavku, javlja agencija.

Glasnogovornik kompanije Joerg Howe odbio je potvrditi tu informaciju, koja se pojavila uoči sastanka nadzornog odbora KarstadtQuelle-a. Nakon sastanka odbor će objaviti priopćenje.

Achenbach bi bio treći izvršni direktor u četiri godine koji odlazi iz tog maloprodajnog koncerna koji se bori s krizom na njemačkom potrošačkom tržištu.

Informacija o odlasku Achenbacha, čiji ugovor ističe u ožujku 2006, već se nekoliko tjedana pojavljuje u njemačkim poslovnim medijima, kao i nagađanja da bi njegov mogući nasljednik mogao biti financijski službenik Harald Pinger ili čelnik luksemburške logističke kompanije Thiel Klaus Eierhoff.

Achenbach je na tu poziciju došao u ljeto 2004 i pokrenuo radikalno restrukturiranje financija kompanije, što je uključivalo prodaju mnogih robnih kuća, borbu za povlastice zaposlenika i smanjenje novih kreditnih linija.

Cilj mu je bio ostvariti oko 1,1 milijardu eura kroz prodaju različitog vlasništva, koja je započela u jesen 2004. No dosad je kompanija ostvarila samo trećinu ciljanog iznosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙