FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush čestitao novim iračkim čelnicima

WASHINGTON, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - George W. Bush čestitao je usrijedu novim iračkim čelnicima, predsjedniku i potpredsjednicimadržave, ocijenivši njihov izbor "važnom etapom na putu Iraka premademokraciji".
WASHINGTON, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - George W. Bush čestitao je u srijedu novim iračkim čelnicima, predsjedniku i potpredsjednicima države, ocijenivši njihov izbor "važnom etapom na putu Iraka prema demokraciji".

"Iračka prijelazna skupština svladala je danas važnu fazu prema demokraciji, glasujući velikom većinom za izbor predsjedničkog vijeća prijelazne vlade", rekao je američki predsjednik u priopćenju.

"Čestitam novom iračkom predsjedniku Jalalu Talabaniju i dopredsjednicima Ghaziju al-Yawaru i Adelu Abdel Mahdiju u ovom povijesnom trenutku", dodao je Bush.

Podsjetivši da je sljedeći korak imenovanje premijera, Bush je istaknuo da će "nova iračka vlada nakon toga pristupiti izradi novog ustava, uvježbavanju iračkih sigurnosnih snaga i osiguravanju uvjeta za rad osnovnih služba te će nastaviti raditi da Irak od diktature postane prava demokracija".

"Iračani su pokazali želju za demokracijom, a mi smo zauzvrat pokazali našu privrženost Iraku. Sretni smo što možemo raditi s novom vladom i čestitamo svim Iračanima na ovaj povijesni dan", zaključio je Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙