FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: Sjevernoj Koreji nije postavljen rok za povratak pregovorima

WASHINGTON, 23. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush u srijedu je izjavio da Sjevernoj Koreji nije postavljennikakav krajnji rok glede pridruženja šesterostranim pregovorima okonuklearnog programa te zemlje s diktatorskim režimom.
WASHINGTON, 23. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Američki predsjednik George W. Bush u srijedu je izjavio da Sjevernoj Koreji nije postavljen nikakav krajnji rok glede pridruženja šesterostranim pregovorima oko nuklearnog programa te zemlje s diktatorskim režimom.

Prema njegovim riječima, osim SAD-a, i druge strane uključene u pregovore, Kina, Južna Koreja, Japan i Rusija, ujedinjene su oko stajališta da bi korejski poluotok trebala ostati zona bez nuklearnog oružja, te da se spor mora riješavati diplomatskim putem.

U poruci sjevernokorejskom vođi Kim Jong Ilu, Bush je istaknuo: "Ako želiti napredovati, ako želite da vas svijet prihvati, ako ne želite biti izolirani, riješite se programa naoružanja".

Američka državna tajnica Condoleezza Rice, koja se vratila s turneje o Aziji, rekla je da ukoliko Sjeverna Koreja bude i dalje odbijala dijalog, SAD će morati razmotriti razne diplomatske i gospodarske opcije kako bi izvršio dodatni pritisak na Pjongjang.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙