FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Renault pokreće proizvodnju Logana u Rusiji

MOSKVA, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski proizvođač vozilaRenault pokreće proizvodnju jeftinog modela Logan na obećavajućemruskom tržištu gdje primanja rastu, ali je broj vlasnika automobilajoš uvijek oskudan.
MOSKVA, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski proizvođač vozila Renault pokreće proizvodnju jeftinog modela Logan na obećavajućem ruskom tržištu gdje primanja rastu, ali je broj vlasnika automobila još uvijek oskudan.

Logan koji je prvi put predstavljen prošlog rujna u Rumunjskoj, prodavat će se u Rusiji za 8.000 do 12.000 dolara, dok je prvotna procjena bila oko 6.000 dolara, rekao je izvršni direktor Louis Schweitzer.

Schweitzer je kazao na konferenciji za novinare da bi cijena od 6.000 dolara zahtijevala "preveliki stupanj lokalne integracije i brzine proizvodnje".

U ovom trenutku 80 posto novih putničkih vozila prodanih u Rusiji koštaju manje od 8.000 dolara.

Proizvodni kapacitet Logana u Rusiji mogao bi teoretski biti udvostručen naprama prvotnih 60.000 ako prodaja to bude opravdala , rekao je Schweitzer

Prvi Logan planira se pustiti u prodaju krajem ljeta i imat će Renaultov brand, a proizvodit će se u ruskoj podružnici Renaulta Avtoframos, nedaleko Moskve. Tvornica Avtoframos koja je potpomognuta ulaganjem u visini 230 milijuna eura ima kapacitet od 60.000 vozila godišnje. Nalazi se u 76-postotnom vlasništvu Renaulta, dok je ostatak od 24 posto u rukama moskovskih gradskih vlasti.

Renault planira do 2010. prodati više od milijun Logana diljem svijeta. Uz Rusiju, Logan će se od ove godine proizvoditi i u Maroku i Kolumbiji, a uslijedit će Iran 2006. i Indija 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙