FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županija darovala osam vozila Hitnoj medicinskoj pomoći

SPLIT,9. ožujka 2005.(Hina) - Županijskoj Ustanovi hitne medicinskepomoći predano je danas na uporabu osam novih sanitetskih vozilavrijednih 2,200.000 kuna.
SPLIT,9. ožujka 2005.(Hina) - Županijskoj Ustanovi hitne medicinske pomoći predano je danas na uporabu osam novih sanitetskih vozila vrijednih 2,200.000 kuna.

Nabavu vozila financirala je Splitsko-dalmatinska županija decentraliziranim novcem iz državnog proračuna, a ravnatelju Ustanove Leu Luetiću predao ih je župan Kruno Peronja.

Peronja je rekao kako je Županija prošle godine za Ustanovu hitne medicinske pomoći izdvojila oko pet milijuna kuna iz svojeg proračuna i drugih izvora kako bi osuvremenila opremu i sredstva za rad. Naglasio je kako je za život u najvećoj hrvatskoj županiji, s oko 500 tisuća stanovnika, kojoj gravitira i dio Hercegovine i drugih županija, neprocjenjivo važan dobro opremljen i učinkovit sustav hitne medicinske pomoći. To se, uz sposobne ljude, može postići jedino suvremenom opremom pa će Županija, poručio je, i nadalje nastojati da ta služba povećava svoj standard. Za iduću je godinu, osim ulaganja u medicinsku opremu, najavio i nabavu još 11 sanitetskih vozila.

Ravnatelj Ustanove Leo Luetić je, napomenuvši kako će vozila, posebno ljeti, biti na raspolaganju drugim mjestima u Županiji, rekao kako je tom nabavom uvelike smanjen prosjek starosti vozila Hitne pomoći. Najavljenim daljnjim osuvremenjivanjem opreme i vozila, dodao je, brzo će se dosegnuti i europski standardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙