FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistan: Parlament ponovno odgodio raspravu o ostavci Akajeva

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Kirgistanski parlament ponovno jeodgodio raspravu o ostavci predsjednika Askara Akajeva, predviđenu zasrijedu, i prenio ju je na četvrtak, javile su ruske novinskeagencije.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Kirgistanski parlament ponovno je odgodio raspravu o ostavci predsjednika Askara Akajeva, predviđenu za srijedu, i prenio ju je na četvrtak, javile su ruske novinske agencije.

Predsjednik parlamenta Omurbek Tekebajev izjavio je u srijedu da je izaslanstvo sastavljeno od zastupnika, koje je vodilo pregovore s Akajevom u Moskvi u nedjelju, savjetovalo parlamentu da odgodi raspravu do četvrtka kako bi se napravile pomne pripreme i osiguralo široko medijsko pokrivanje, javio je Interfax.

Prema riječima Tekebajeva, rasprava o ostavci održat će se u četvrtak u nazočnosti predsjednika Ustavnog i Vrhovnog suda i predstavnika glavnih kirgistanskih stranaka, javila je RIA Novosti.

Raspravu će uživo prenositi kirgistanska televizija i radio.

Parlament već drugi put odgađa raspravu o ostavci Akajeva. U utorak se rasprava nije održala jer nije bilo kvoruma. Parlament mora potvrditi njegovu ostavku da bi ona mogla stupiti na snagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙