FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banjalučka biskupija pridružila se molitvama za Papu

SARAJEVO/BANJA LUKA,2. travnja(Hina) - Banjalučka biskupija pridružilase molitvi cijele Crkve za Svetoga Oca u trenucima njegove agonije,prenosi u subotu Katolička tiskovna agencija Bosne i Hercegovine(KTA).
SARAJEVO/BANJA LUKA,2. travnja(Hina) - Banjalučka biskupija pridružila se molitvi cijele Crkve za Svetoga Oca u trenucima njegove agonije, prenosi u subotu Katolička tiskovna agencija Bosne i Hercegovine (KTA).

Kako se navodi, u banjalučkoj katedrali gdje se Papa zadržao u molivi 22. travnja 2003. godine, u petak navečer priređeno je molitveno bdijenje.

Iako su vjernici obavješteni samo telefonom, veliki broj njih se odazvao, a među njima je bilo i dosta mladih kojima je Papa bio veoma blizak.

Generalni vikar banjalučke biskupije msg. Anto Orlovac koji je predvodio molitvu podsjetio je koliko je Papa zadužio sve pohodeći BiH i katolike u njoj dva puta, a Hrvatsku tri.

Tijekom posljednjeg boravka u BiH, Papa je blaženim proglasio i Ivana Merza, uzornog vjernika-laika banjalučke biskupije.

"Papa je, iako teško bolestan, pohodio i našu mjesnu crkvu i time pokazao svoju ljubav i solidarnost prema nama. Sada mu želimo biti bliski u molitvi u trenucima njegove najveće patnje", kazao je msg. Orlovac.

Iz ureda generalnog vikara svim župnim uredima u banjalučkoj biskupiji upućen je poziv da se nastavi s molitvama u dane vikenda uz podsjećanje kako svi duguju iznimnu zahvalnost Svetom Ocu, velikom prijatelju hrvatskog naroda, ali i svih ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙