FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misa za Papu u sarajevskoj katedrali

SARAJEVO,2. travnja 2005.(Hina) - Nadbiskup vrhbosanski kardinal VinkoPuljić predvodio je u subotu Svetu misu u sarajevskoj katedrali nakojoj su se okupili svećenici i vjernici iz raznih dijelovanadbiskupije kako bi se sjedinili u molitvi s teško bolesnim Papom.
SARAJEVO,2. travnja 2005.(Hina) - Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodio je u subotu Svetu misu u sarajevskoj katedrali na kojoj su se okupili svećenici i vjernici iz raznih dijelova nadbiskupije kako bi se sjedinili u molitvi s teško bolesnim Papom.

"Svi ljudi dobre volje i poštena srca danas osjećaju blizinu s Papom koji je toliko vremena bio blizu svima - u prvom redu katolicima jer je pastir cijele Katoličke crkve - ali i svim ljudima dobre volje hrabreći ih u borbi za mir", kazao je u propovijedi kardinal Puljić kako ga citira Katolička tiskovna agencija BiH (KTA).

Podsjetivši da je Sveti Otac dva puta pohodio BiH, kardinal Puljić je dalje kazao da je Papa na posebni način dizao svoj glas ne bi li se u BiH zaustavio rat a čovjeku omogućilo da živi u svom dostojanstvu.

"U tom duhu osjećamo zahvalnost što nam je bio tako blizu... hvala ti Bože što smo u teškim vremenima imali tako velikog Papu", kazao je u propovijedi kardinal Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙