FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka žali za Papom

BANJA LUKA, 3. travnja 2005. (Hina) - U katedrali Sv. Bonaventure unedjelju je održana sveta misa na kojoj se molilo za preminulogSvetog Oca Ivana Pavla II. Misu je predvodio mons. Ivica Božinović,rektor katedrale. Nakon mise brojni vjernici zapalili su predkatedralom svijeće za Svetoga Oca.
BANJA LUKA, 3. travnja 2005. (Hina) - U katedrali Sv. Bonaventure u nedjelju je održana sveta misa na kojoj se molilo za preminulog Svetog Oca Ivana Pavla II. Misu je predvodio mons. Ivica Božinović, rektor katedrale. Nakon mise brojni vjernici zapalili su pred katedralom svijeće za Svetoga Oca.

"Teško je iskazati žalost katolika, svećenstva i ostalih žitelja Banjolučke biskupije u povodu smrti Sv. Oca koji se iskazao kao univerzalni pomiritelj i istinski sluga u misiji afirmiranja temeljnih humanih vrijednosti. Istodobno smo ponosni što je Sv. Otac pohodio naš grad u kojem je blaženim proglasio Banjolučanina Ivana Merza u lipnju 2003. godine, a također smo sretni što svjedočimo i služimo ciljevima kojima je za života služio papa Ivan Pavao II.", izjavio je novinarima msgr. Ivica Božinović, rektor Katedrale i kancelar Biskupskog ordinarijata.

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda Ivan Tomljenović u nedjelju je izjavio da je "odlaskom Sv. Oca svijet izgubio osobu koja predstavlja savjest čovječanstva, a svi istinski vjerujući osjećaju gubitak borca za ekumenizam, toleranciju, univerzalnu pomirbu i suradnju".

"U političkoj povijesti nemoguće je pronaći osobu sličnu Papi Ivanu Pavlu II. koji je za svojega pontifikata smogao hrabrosti priznati da su Katolička crkva i pojedini predstavnici svećenstva, u stanovitim razdobljima i griješili", rekao je Tomljenović.

U ponedjeljak će u kapelici Bl. Ivana Merza biti otvorena knjiga žalosti a banjolučki biskup msgr. Franjo Komarica predvodit će u katedrali koncelebrirano misno slavlje za preminulog Papu Ivana Pavla II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙