FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediji u BiH: Papa odlazi

SARAJEVO,2. travnja(Hina) - Vijest o teškom zdravstvenom stanju papeIvana Pavla Drugog i njegovoj vjerojatnoj skoroj smrti u subotu je nanaslovnim stranicama većine bosanskohercegovačkih dnevnih listova.
SARAJEVO,2. travnja(Hina) - Vijest o teškom zdravstvenom stanju pape Ivana Pavla Drugog i njegovoj vjerojatnoj skoroj smrti u subotu je na naslovnim stranicama većine bosanskohercegovačkih dnevnih listova.

"Papa spokojno odlazi", prenosi na naslovnici "Dnevni avaz" rječi kardinala Deskura.

Ovaj list opširno prenosi pisanje talijanskih medija koji nagađaju o Papinu stvarnom stanju kao i činjenicu da se na tisuće vjernika u Vatikanu mole za Svetog Oca.

"Oslobođenje", također na naslovnici, navodi kako su širom svijeta u tijeku posljednje molitve za Papu.

Ovaj list posebice podsjeća kako se Papa zdušno zalagao za pomoć Sarajevu tijekom rata i prekid barbarske opsade toga grada kojega je kasnije i posjetio.

Da je Papa kritično, na naslovnici svoje čitatelje izvješćuju i "Jutarnje novine".

Nešto skromniji publicitet vijestima iz Vatikana dale su banjalučke "Nezavisne novine" koje navode, sada već pomalo zastarjelu informaciju, kako je Sveti Otac u teškom stanju, ali stabilan i pri svijesti.

Najvažniju temu svih svjetskih medija potpuno je ignorirao list "Glas Srpske" kojega financira vlada Republike Srpske, ne navodeći čak ni osnovnu informaciju o teškom stanju Pape Ivana Pavla Drugog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙