FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Strmici uhićen osuđenik za ratni zločin u Erveniku

ŠIBENIK, 5. travnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu u Strmici kodKnina jučer je na temelju međunarodne tjeralice uhićen Sava Šašić,65-godišnji hrvatski državljanin, i sproveden u Okružni zatvor uŠibeniku na izdržavanje desetgodišnje zatvorske kazne, izvijestila jedanas šibensko-kninska Policijska uprava.
ŠIBENIK, 5. travnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu u Strmici kod Knina jučer je na temelju međunarodne tjeralice uhićen Sava Šašić, 65-godišnji hrvatski državljanin, i sproveden u Okružni zatvor u Šibeniku na izdržavanje desetgodišnje zatvorske kazne, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

Prije 12 godina Šašića je Županijski sud u Šibeniku u odsutnosti osudio na zatvorsku kaznu od 10 godina zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, koji je 1991. počinio nad Hrvatima u Erveniku.

Tada je, također u odsutnosti, održano suđenje još 21 pripadniku srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Od predsjednika Županijskog suda u Šibeniku Sanibora Vuletina doznaje se da je Šašić nakon uhićenja iskoristio zakonsku mogućnost i zatražio ponovno suđenje, ovaj put u njegovoj nazočnosti.

Šašića će pred Županijskim sudom zastupati odvjetnica iz Šibenika Vera Bego-Macura, a Izvanraspravno vijeće o obnovi suđenja odlučit će najkasnije za dva dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙