FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katolički biskup uhićen u Kini nešto prije Papine smrti

PEKING, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kineski biskup Yao Liang uhićenje nedugo prije smrti pape Ivana Pavla II., izvijestila je uponedjeljak Zaklada kardinala Kunga, skupina sa sjedištem uSjedinjenim Državama koja štiti Katoličku crkvu koja tajno djeluje uKini.
PEKING, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kineski biskup Yao Liang uhićen je nedugo prije smrti pape Ivana Pavla II., izvijestila je u ponedjeljak Zaklada kardinala Kunga, skupina sa sjedištem u Sjedinjenim Državama koja štiti Katoličku crkvu koja tajno djeluje u Kini.

Pomoćni biskup u biskupiji Xiwanzi u pokrajini Hebei (na sjeveru zemlje), msgr. Yao Ling (80), uhićen je u četvrtak, navodi zaklada koja ističe da je biskup "prije uhićenja bio izložen sve jačem pritisku kineskih vlasti da se odvoji od Pape i priključi službenoj Katoličkoj crkvi".

Kineska je vlada za katolike osnovala Domoljubno udruženje koje imenuje biskupe i ne želi tu ovlast prepustiti Vatikanu.

Uz službenu Crkvu, postoji i tajna Crkva koja je povezana sa Svetom Stolicom i koja je redovita meta represije vlasti.

Broj katolika u Kini procjenjuje se na 10 do 15 milijuna, od kojih 4 do 5 milijuna pripada službenom Domoljubnom udruženju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙