FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saslušani očevidci oružanog izgreda u riječkoj gradskoj upravi

RIJEKA, 8. ožujka 2005.(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ijoš devet očevidaca nedavnog oružanog izgreda u riječkoj gradskojupravi svjedočili su danas u istražnom postupku koji se o tom slučajuvodi na riječkom Županijskom sudu.
RIJEKA, 8. ožujka 2005.(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i još devet očevidaca nedavnog oružanog izgreda u riječkoj gradskoj upravi svjedočili su danas u istražnom postupku koji se o tom slučaju vodi na riječkom Županijskom sudu.

Nakon iskaza svjedoka istraga je završila pa će Županijski sud predmet dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu, koje će odlučiti o podizanju optužnog prijedloga protiv osumnjičenoga Josipa Šarića.

Josip Šarić (1969.) iz Rijeke upao je 22. veljače na sjednicu Gradskog poglavarstva naoružan automatskom puškom i dvjema bombama te zatočio članove Poglavarstva i prijeteći zatražio rješavanje svog problema. Nakon predaje i uhićenja Šarić je osumnjičen za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, protupravno oduzimanje slobode i prijetnje te mu je određen pritvor od mjesec dana.

Istražni sudac Duško Tišma saslušao je danas gradonačelnika Obersnela, dva policajca, dvije djelatnice portirnice i još pet djelatnika gradske uprave.

Obersnel je novinarima izjavio nakon današnjeg saslušanja da u trenutku Šarićeva upada nije razmišljao o strahu, ali da je poslije shvatio težinu stanja u kojem su se našli članovi Poglavarstva i dio novinara. Naglasio je da ništa ne može opravdati Šarićev postupak, bez obzira na uzroke njegovih teškoća.

Josip Šarić je opunomoćenik Anite Duvnjak koja je 2002. od privatnog vlasnika kupila građevno zemljište na Srdočima u Rijeci. Po Šarićevim tvrdnjama prodavatelji zemljišta, iako ih je o tome izvijestila gradska uprava, nove vlasnike nisu obavijestili da će zona u kojoj se nalazi zemljište biti prenamijenjena iz građevne u zelenu zonu na kojoj neće biti dopuštena gradnja.

Gradska uprava ponudila je Šariću otkup zemljišta po cijeni iz kupoprodajnog ugovora uz nadoknadu plaćenog poreza, ali on ponudom nije bio zadovoljan. Šarić je uložio novac u pristupni put i uređenje terena, a zbog svojih problema već je prosvjedovao u gradskoj upravi.

Na saslušanju nakon uhićenja rekao je da nikoga nije želio ozlijediti, da mu je "grad sve oduzeo" te da je svoj problem već pokušavao riješiti u gradskoj upravi, ali bez uspjeha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙