FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i Rusija najavile jačanje suradnje u naftnom sektoru

PEKING, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina i Rusija dogovorile sujačanje suradnje na području energetike, što će uključiti i povećanjeizvoza nafte iz Rusije u Kinu, objavio je u ponedjeljak kineskipremijer Wen Jiabao.
PEKING, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina i Rusija dogovorile su jačanje suradnje na području energetike, što će uključiti i povećanje izvoza nafte iz Rusije u Kinu, objavio je u ponedjeljak kineski premijer Wen Jiabao.

Izvoz ruske nafte željeznicom u Kinu trebao bi u 2005. porasti na 10 milijuna tona (200 tisuća barela dnevno) te na 15 milijuna tona u 2006., kazao je kineski premijer.

U 2004. ukupni uvoz iz Rusije u Kinu naglo je porastao na godišnjoj razini 105 posto na 10,77 milijuna tona, pokazali su službeni podaci.

"Postigli smo važan konsenzus u pitanju suradnje na području energetike", istaknuo je Wen Jiabao. "Dvije zemlje namjeravaju ojačati suradnju i na području istraživanja i razvoja eksploatacije nafte i prirodnog plina", dodao je kineski premijer, najavljujući nastavak rasprave s Rusijom o suradnji na području energetike u drugoj polovini godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙