FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncern Končar: prihod od prodaje 233,6 milijuna kuna

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Društva Koncerna Končar u prva su dvamjeseca ove godine ostvarila prihode od prodaje proizvoda i usluga uiznosu od 233,6 milijuna kuna, što je 12 posto više nego u istomrazdoblju lani, objavili su iz tog Koncerna, a prenosi Zagrebačkaburza.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Društva Koncerna Končar u prva su dva mjeseca ove godine ostvarila prihode od prodaje proizvoda i usluga u iznosu od 233,6 milijuna kuna, što je 12 posto više nego u istom razdoblju lani, objavili su iz tog Koncerna, a prenosi Zagrebačka burza.

U tom je razdoblju izvezeno roba i usluga u vrijednosti 98,5 milijuna kuna ili 19 posto više, a udio izvoza povećan je na 42 posto ukupne prodaje.

Na domaćem tržištu ostvarena je prodaja proizvoda i usluga u iznosu od 135,1 milijun kuna, što je porast od 8 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Pritom je kupac s najvećim udjelom na domaćem tržištu Hrvatska elektroprivreda na koju se odnosi 44 posto od ukupne domaće prodaje Koncerna. Slijede trgovačke kuće na koje se odnosi 17 posto ukupne domaće prodaje, tvrtke s područja industrije, brodogradnje i graditeljstva (19 posto), Hrvatske autoceste (13 posto), dok je sedam posto prodaje na domaćem tržištu usmjereno na državnu upravu i javna poduzeća.

Najveći izvoz Koncern je ostvario u Bosni i Hercegovini i to u iznosu od 13,7 milijuna kuna, dok je drugo najveće tržište Srbija i Crna Gora u koju je za prva dva mjeseca izvezeno roba i usluga u vrijednosti od 11,1 milijun kuna. Izvoz u Albaniju ostvaren je u iznosu od 9 milijuna kuna, u Njemačku od 8,5 milijuna kuna, a u Portugal i Finsku cjelokupni izvoz od 15,6 milijuna kuna ostvarilo je društvo Končar - Generatori i motori.

Najveći udio od 77 posto u ukupnoj prodaji Koncerna ostvarila su društva poslovnog područja Energetike i transporta te Trgovine koja ostvaruju 13 posto ukupne prodaje Koncerna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙