FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprave Ministarstva znanosti dobile certifikat ISO 9001

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Uprave Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa za predškolski odgoj, za osnovno i srednješkolstvo te za zajedničke programe dobile su danas certifikat sustavaupravljanja kvalitetom sukladno međunarodnoj normi ISO 9001.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Uprave Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za predškolski odgoj, za osnovno i srednje školstvo te za zajedničke programe dobile su danas certifikat sustava upravljanja kvalitetom sukladno međunarodnoj normi ISO 9001.

Potvrdu međunarodno ovlaštene tvrtke za dodjelu certifikata - DNV, kojima su poslovni postupci u navedenim upravama postali standardizirani i transparentni, svečano je primio ministar Dragan Primorac.

Cilj uvođenja ISO 9001 unapređivanje je operativnosti i efikasnosti poslovnih procesa u Ministarstvu znanosti kao i ustanovljavanje principa ovlasti i odgovornosti, kazao je Primorac.

Napomenuo je kako je filozofija toga ministarstva profesionalnost i zadovoljstvo krajnjega korisnika - učenika, nastavnika, roditelja, znanstvenika i dr.

Krešimir Paliska iz tvrtke DNV izrazio je zadovoljstvo što se Ministarstvo odlučilo ustrojiti po tržišnim principima i na način modernoga menadžmenta.

U Hrvatskoj oko 1000 tvrtki ima certifikat ISO 9001, i malo je državnih uprava koje su se ustrojile na menadžerski način, kazao je Paliska slikovito usporedivši ministarstvo s tvrtkom a ministra s menadžerom te tvrtke.

Do kraja ove godine Ministarstvo znanosti planira ustrojiti i uprave za financije, visoko obrazovanje i tajništvo prema ISO strandardima, a potom i sve preostale uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙