FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doseljenici iz Gaze žele se zajedno preseliti na novu lokaciju

TEL AVIV, 5. travnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski doseljenici u pojasuGaze spremni su prihvatiti prijedlog o zajedničkom preseljenju na novulokaciju u blizini priobalnoga grada Ashkelona, izvijestili suizraelski mediji u utorak.
TEL AVIV, 5. travnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski doseljenici u pojasu Gaze spremni su prihvatiti prijedlog o zajedničkom preseljenju na novu lokaciju u blizini priobalnoga grada Ashkelona, izvijestili su izraelski mediji u utorak.

Na sastanku s premijerom Arielom Sharonom, koji će se održati u utorak popodne, predstavnici lokalnoga Vijeća obale Gaze trebali bi predložiti potpuno preseljenje naselja Gush Katif na područje Nizanima.

Izraelski list Yediot Ahronot nazvao je to "dramatičnom promjenom" stajališta doseljenika koji su dosad kategorički odbijali Sharonov evakuacijski plan i koji su rekli da će se oduprijeti prisilnom preseljenju.

Prema izvješću, izgradnja novoga naselja trajat će tri godine, a u međuvremenu bi nekoliko tisuća doseljenika trebalo dobiti privremeni smještaj na nekom drugom mjestu.

Sharon želi do srpnja iseliti 25 naselja na palestinskom teritoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙