FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas za obnovu napada ako propadne palestinski summit

GAZA, 11. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jedan od vođa islamske militantneskupine Hamas izjavio je u petak u Gazi da će se oružani napadi naIzrael nastaviti ako Palestinci na svom internom summitu u Kairu nepostignu sporazum o prekidu vatre.
GAZA, 11. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jedan od vođa islamske militantne skupine Hamas izjavio je u petak u Gazi da će se oružani napadi na Izrael nastaviti ako Palestinci na svom internom summitu u Kairu ne postignu sporazum o prekidu vatre.

Mahmud al-Zahar je novinarima na obilježavanju godišnjice ubojstva osnivača Hamasa i duhovnog vođe Sheikha Ahmeda Yassina izjavio da Izral nije "pozitivno" odgovorio na njihove zahtjeve.

"Naši su zahtjevi potpuno jasni. Postupno puštanje na slobodu svih zatvorenika, povlačenje sa svih područja koje je Izrael okupirao od početka intifade i ukidanje svih izraelskih mjera sigurnosti", kazao je al-Zahar.

On je izrazio sumnju da će se na palestinskom susretu u utorak u Kairu uspjeti postići dogovor oko primirja s Izraelom "jer ta zemlja nastavlja sa istom politikom koja se, usprkos zatišju, nije promijenila".

"Ili će Izrael primjeniti dogovoreno ili će Palestinci obnoviti oružani otpor", poručio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙