FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael će Palestincima u srijedu prepustiti Jerihon

JERUZALEM, 15. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Izrael će predati Jerihonpalestinskoj sigurnosnoj kontroli u srijedu, javio je u ponedjeljaknavečer izraelski radio nakon sastanka izraelskog ministra obraneShaula Mofaza i palestinskog ministra unutarnjih poslova Nasr Youssefakoji su razgovarali o problemima odgovornima za odgodu tog procesa.
JERUZALEM, 15. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Izrael će predati Jerihon palestinskoj sigurnosnoj kontroli u srijedu, javio je u ponedjeljak navečer izraelski radio nakon sastanka izraelskog ministra obrane Shaula Mofaza i palestinskog ministra unutarnjih poslova Nasr Youssefa koji su razgovarali o problemima odgovornima za odgodu tog procesa.

Predaja Tulkarema mogla bi se ostvariti početkom idućeg tjedna, a Kalkilye nakon toga, dodaje izraelski radio.

Mofaz i Youssef su se dogovorili na dvosatnom sastanku u Tel Avivu da će Izrael zadržati kontrolu nad najvećom gradskom arterijom te da će lokalni Ured za koordinaciju distrikta voditi Izraelci.

Dvojica ministara su se dogovorila i da će 17 militanata koji žive u Jerihonu biti razoružani, a njihovo kretanje će pratiti palestinska samouprava.

Dogovoren je i sastanak za oko mjesec dana kako bi se razmotrila situacija i raspravili daljnji palestinski zahtjevi.

Izrael je prošli mjesec obećao na summitu u Šarm el Šeiku da će palestinskoj kontroli prepustiti gradove na Zapadnoj obali.

No predaja Jerihona, prvog grada na popisu, odgađana je tjednima dok su se dvije strane prepirale oko sigurnosnih pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙