FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi: Neću podnijeti ostavku

RIM, 5. travnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconikazao je u utorak navečer na televiziji RAI da nema namjeru podnijetiostavku nakon poraza njegova desnog centra na regionalnim izborima nakojima je u nedjelju i ponedjeljak sudjelovalo 71 posto od 41 milijunbirača.
RIM, 5. travnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi kazao je u utorak navečer na televiziji RAI da nema namjeru podnijeti ostavku nakon poraza njegova desnog centra na regionalnim izborima na kojima je u nedjelju i ponedjeljak sudjelovalo 71 posto od 41 milijun birača.

Berlusconi je kazao kako nije ulazio u predizbornu kampanju za izbore u 13 regija (pobijedio je lijevi centar sa 11 prema 2 regije koje su ostale pod upravom desnog centra) kako bi ostao premijerom svih Talijana, ali "je to očito bila greška".

Sada treba utvrditi greške kako se izborni rezultat ne bi ponovio na parlamentarnim izborima 2006. godine, rekao je Berlusconi, a u istoj tv-emisiji ga je čelnik oporbene Demokratske ljevice Massimo D'Alema pozvao da podnese ostavku.

Berlusconi je rekao da su ga izabrali Talijani i da ima koaliciju koja ga podupire, za razliku od situacije koju je imao D'Alema koga nije podupirala koalicija i trebao je podnijeti ostavku. Naime, D'Alema je podnio ostavku na premijerski položaj 2000. godina nakon poraza njegove stranke na regionalnim izborima, pa je na takav potez sada pozvao Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙