FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-ov izaslanik: Asad je ispunio svoja obećanja

BEJRUT, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - UN-ov izaslanik izjavio je uutorak da je sirijski predsjednik "ispunio svoja obećanja", pošto jeposjetio sjedište sirijskih obavještajnih služba u Bejrutu koje jeevakuirano 16. ožujka u sklopu povlačenja sirijske vojske izlibanonske prijestolnice i okolice.
BEJRUT, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - UN-ov izaslanik izjavio je u utorak da je sirijski predsjednik "ispunio svoja obećanja", pošto je posjetio sjedište sirijskih obavještajnih služba u Bejrutu koje je evakuirano 16. ožujka u sklopu povlačenja sirijske vojske iz libanonske prijestolnice i okolice.

"Želim istaknuti da je predsjednik Bašar al-Asad ispunio obećanje koje mi je dao da će zatvoriti glavni stožer, u što sam se uvjerio vlastitim očima", izjavio je za tisak Terje Roed-Larsen.

Dodao je da njegov posjet "tom važnom simbolu nazočnosti sirijskih obavještajaca u Libanonu" nije bio "službena inspekcija".

"Nakon mog odlaska, ekipa UN-a posjetit će više položaja", dodao je.

Drugog dana posjeta Libanonu Roed-Larsen se sastao se libanonskim dužnosnicima- ministrom unutarnjih poslova vlade Omara Karamea u ostavci Sulejmanom Frangieom i glavnim direktorom Opće sigurnosti, generalom Jamilom Sayyedom, kako navodi službena libanonska novinska agencija ANI.

Roed-Larsen u srijedu treba obaviti provjeru još nekih sirijskih uporišta evakuiranih na obalu sjeverno od Beiruta, kako navodi UN-ov predstavnik za tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙