FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon prihvaća međunarodnu istragu o Haririjevoj smrti

BEJRUT, 26. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Libanon bi prihvatio međunarodnuistragu o ubojstvu nekadašnjega premijera Rafika Haririja odluči litako Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, rekao je u subotu ministarvanjskih poslova Mahmoud Hammoud.
BEJRUT, 26. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Libanon bi prihvatio međunarodnu istragu o ubojstvu nekadašnjega premijera Rafika Haririja odluči li tako Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, rekao je u subotu ministar vanjskih poslova Mahmoud Hammoud.

"Libanon pristaje na osnivanje međunarodnoga povjerenstva za istragu odluči li se Vijeće sigurnosti na takvu mjeru kako bi se otkrila istina o ubojstvu Rafika Haririja", rekao je novinarima Hammoud.

Oporba u Libanonu optužuje sirijsku obavještajnu službu i prosirijske libanonske obavještajce za upletenost u bombaški napad 14. veljače u kojem je Hariri ubijen i uporno traži takvu istragu.

Hammoud se u Bejrutu sastao s veleposlanicima triju stalnih članica Vijeća sigurnosti, Britanije, Kine i Rusije.

Izvještaj UN-a izdan u četvrtak kritičan je prema istrazi koju su provele libanonske snage sigurnosti. UN-ovi istražitelji kažu da je potrebna međuarodna istraga jer je libanonska bila veoma manjkava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙